POLITYKA PRYWATNOŚCI SAMANTA

Cenimy Twoją prywatność, dlatego też zasadą Firmy Samanta jest zapewnienie bezpieczeństwa danych i poszanowania pozostawionych nam przez Ciebie informacji. 

Gromadzenie i wykorzystywanie danych osobowych

  1. Administratorem danych pozyskanych poprzez witryny internetowe Samanta jest:

    Samanta Adamek Sp. J. z siedzibą w
    Białka 556a
    34-220 Maków Podhalański
    zarejestrowana w Krajowym Rejestrze Sądowym przy Sądzie Rejonowym dla Krakowa Śródmieście w Krakowie XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, pod numerem KRS 0000064381, Nip 552-010-48-95, Regon 071013208

     
  2. Dane osobowe gromadzone i przetwarzane są jedynie za zgodą użytkownika witryny internetowej www.samanta.pl
  3. Rejestracja w sklepie internetowym Samanta (www.samanta.pl jak również www.sklep.samanta.pl) wymaga wypełnienia formularza, w którym zawarte zostaną dane osobowe (imię, nazwisko), dane teleadresowe oraz informacje służące do zarządzania kontem (login, hasło). Dane te będą wykorzystywane w celu umożliwienia użytkownikowi dokonania zakupu, realizacji transakcji, a także w kontaktach z firmą.
  4. Zaprenumerowanie elektronicznego, bezpłatnego czasopisma Samanta (Newsletter) wymaga od użytkownika podania adresu e -mail.
  5. Za zgodą użytkownika dane wykorzystywane będą do przesyłania informacji o charakterze handlowym.
  6. Przysługuje Państwu prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz prawo ich poprawiania. W celu realizacji tego uprawnienia (np. rezygnacji z newslettera) Prosimy o korzystanie z opcji w ramach swojego konta lub z adresu sklep@samanta.pl, numeru telefonu +48 (33) 877 37 17
  7. Firma Samanta zastrzega sobie prawo do wykorzystywania otrzymanych danych w celach marketingowych za uprzednią zgodą klienta.
  8. Podczas wizyty na stronie internetowej automatycznie zbierane są informacje dotyczące wizyty (adres IP). Dane te wykorzystywane są jedynie w celach statystycznych.
  9. Dane pozyskane przez Samanta nie będą sprzedawane, ani udostępniane innym podmiotom w celach innych niż realizacja umowy.
  10. W celu realizacji umowy sklep internetowy może udostępniać zebrane dane do następujących podmiotów: Poczta Polska, Dhl, PayU, PayPal. W takich przypadkach ilość przekazywanych danych ograniczona jest do wymaganego minimum
  11. W przypadku kontroli Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych, dane użytkownika mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych. 
  12. W przypadku naruszenia warunków zakupów, naruszenia prawa lub, gdy będą wymagały tego przepisy prawa, dane użytkownika mogą zostać udostępnione organom wymiaru sprawiedliwości. 

 

Dostęp do danych osobowych

  1. Firma Samanta zapewnia zarejestrowanym użytkownikom prawo do wglądu i modyfikacji oraz usuwania swoich danych osobowych.
  2. Przysługuje Państwu prawo do żądania informacji o treści przechowywanych na Państwa temat danych, jak również prawo żądania zmiany, zablokowania lub usunięcia danych, a także prawo do sprostowania błędów, uzupełnienia lub uaktualnienia Państwa danych. Prosimy w tym celu o kontakt pod adresem: skelp@samanta.pl

 Bezpieczeństwo danych osobowych

  1. Formularze zamówień, które wymagają podania pełnych danych adresowych, są umieszczone w bezpiecznym obszarze serwisu i łączenie się z nimi odbywa się za pośrednictwem bezpiecznego połączenia (SSL).

 Zmiany zasad Polityki Prywatności

  1. Firma Samanta zastrzega sobie prawo do aktualizacji i modyfikacji zasad powyższej Polityki.
  2. Wszelkie zmiany dotyczące Polityki Prywatności ogłoszone zostaną poprzez umieszczenie zmienionej wersji na witrynach internetowych Samanta.

Akceptacja zasad Polityki Prywatności

  1. Korzystając z witryn internetowych Samanta użytkownik wyraża zgodę na warunki wymienione w powyższej Polityce Prywatności.
  2. W przypadku, gdy użytkownik nie wyraża zgody na gromadzenie i wykorzystywanie danych osobowych zgodnie z zasadami polityki, zobowiązany jest powstrzymać się od korzystania z witryn internetowych Samanta.

 

Korzystanie z plików cookies

Czym jest plik cookie ?

Plik cookie (ciasteczko) to niewielkie informacje w formie pliku tekstowego zapisywane na Państwa komputerze, po wyrażeniu na to zgody. Zawartość plików cookie nie pozwala na identyfikację użytkownika, a jedynie na rozróżnieniu od innego. Zazwyczaj taki plik zawiera nazwę strony internetowej z której pochodzi, czas przechowywania na komputerze czy innym urządzeniu oraz unikalny numer. 

Rodzaje plików cookie

Samanta wykorzystuje dwa rodzaje plików cookie:

- tymczasowe ( ich żywotność jest zależna od czasu trwania sesji użytkownika do opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia przeglądarki internetowej)

-trwałe (pliki te zapisywane są w przeglądarce użytkownika, a ich trwałość jest określona w parametrach pliku. Ciasteczka wygasają po określonym czasie lub po ręcznym usunięciu przez użytkownika)

Pliki cookie wykorzystywane przez firmę Samanta

Celem wykorzystywania plików cookie jest dostosowanie zawartości stron internetowych Samanta optymalizacji korzystania ze stron internetowych użytkownika. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb.

Tworzenie statystyk, pomagające zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości (więcej o plikach cookies Google Analytics i Stat24 )

Utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu, przez co nie trzeba ich ponownie wprowadzać za każdym razem podczas odświeżania strony.

Zarządzanie plikami cookies

Korzystając z witryn internetowych Samanta użytkownik wyraża zgodę na używanie plików cookies. 

Istnieje możliwość zarządzania plikami cookies poprzez wybranie jednej z poniższych opcji. Wyszukiwarki można skonfigurować by zapobiegały akceptacji plików jednak może to doprowadzić do ograniczenia komfortu podczas przeglądania stron internetowych. Niektóre właściwości mogą być nieprawidłowo wyświetlane. Ustawienia akceptacji w przeglądarkach będą zazwyczaj znajdować się w „opcjach” lub „preferencjach” menu przeglądarki. Poniższe linki mogą być pomocne w innym przypadku zalecane jest użycie opcji ”pomoc”. 

Internet Explorer Firefox  Chrome 

W celu zapoznania się z informacjami dotyczącymi wyczyszczenia przeglądarki ze wszystkich plików cookie proszę udać się pod adres: wyczyszczenie plików cookie.

Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej o ciasteczkach polecamy serwis http://wszystkoociasteczkach.pl/.

 

Lista Ciasteczek które zbieramy

Tabela poniżej zawiera nazwy ciasteczek które zbieramy oraz informację za co dane ciasteczka odpowiadają

 

Nazwa Ciasteczka

Opis Ciasteczka

CART

Produkty w koszyku

CATEGORY_INFO

Przechowuje informacjie na stronie kategorii - pozwala szybciej wyświetlać strony.

COMPARE

Lista produktów które zostały porównywane

CURRENCY

Preferowana Waluta

CUSTOMER

Szyfrowana wersja identyfikatora klienta w sklepie

CUSTOMER_AUTH

Wskaźnik określający czy klient jest aktualnie zalogowany w sklepie

CUSTOMER_INFO

Szyfrowana wersja grupy klientów do jakiej należysz

CUSTOMER_SEGMENT_IDS

Sklepowy Segment ID klienta

EXTERNAL_NO_CACHE

Flaga wskazująca czy buforowanie jest włączone lub nie.

FRONTEND

ID klienta na serwerze

GUEST-VIEW

Umożliwia gościom edytować swoje zamówienia

LAST_CATEGORY

Ostatnia kategoria którą klient odwiedzał

LAST_PRODUCT

Ostatni obejrzany produkt

NEWMESSAGE

Wskazuje czy nowa wiadomość została odebrana.

NO_CACHE

Wskazuje czy jest dozwolone w użyciu pamięci podręcznej.

PERSISTENT_SHOPPING_CART

Link do informacji o Twoim koszyku i historii przeglądania

POLL

ID żadnej ankiety niedawno głosowały.

POLLN

Informacje na jaki temat ankiety zostały przegłosowane.

RECENTLYCOMPARED

Elementy, które zostały niedawno porównywane.

STF

Informacje na temat produktów, które wysłałeś mailowo do znajomych.

STORE

Wygląd sklepu lub wybranego języka przez Ciebie.

USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE

wskazuje czy klient może używać plików cookie.

VIEWED_PRODUCT_IDS

Produkty, które zostały ostatnio przeglądane.

WISHLIST

Zaszyfrowane listy produktów dodane do listy życzeń.

WISHLIST_CNT

Liczba pozycji na liście życzeń.

 

Linki do innych stron

Nasza strona internetowa może zawierać linki do innych stron internetowych (serwisów). Jednak, gdy korzystałeś z tych linków do opuszczenia naszej strony, należy pamiętać, że nie mamy żadnej kontroli nad tymi stronami. W związku z tym, nie możemy być odpowiedzialne za ochronę i prywatność żadnych informacji, które podasz podczas zwiedzania takich miejsc i takie miejsca nie są objęte niniejszą polityką. Należy zachować ostrożność i zapoznać się z oświadczeniem o ochronie prywatności mających zastosowanie do takiej strony .